©Maxwan
©Maxwan

Perforum

TALLINN

 

A CLUSTER OF MULTIPLE SCHOOLS ALONG ONE LARGE PUBLIC SPACE TUNNEL

PERformance + FORUM = PERFORUM

The building uses may be related but they still have a collection of varying spatial requirements. Instead of trying to press all of these varying spaces with differing needs into one singular form, the design allows each spatial component to take on its own form. This permits each programmatic element to work independently and efficiently. The varying spaces are not compromised functionally in order to fit into a certain form.

With this independence comes a need for cohesion. A grand forum was formed to elegantly resolve this issue. It not only provides formal coherence, but it also provides social cohesion. It creates a space to hang out, bump into people, or a moment to sit and watch people. The walls of the grand forum are more than mere edges of a mixing chamber. They provide literal windows into the activity of each program - vignettes into the life of the building. For each program, there is an opportunity to retreat to the comfort of their own space, while the grand forum allows users to mix with each other like in a public space with the comfort of being climatized.

Another outcome of this formal decision is the series of external spaces created, adjacent to the grand forum and between the programmatic boxes. These smaller, more intimate spaces allow users many opportunities to step outside, whether to catch some sun on a terrace, look upon some flowers, or perhaps just to have a smoke.

Project@Maxwan

program
Ballet school, music school, high school, elementary school, performance halls, and dormitory
site area
20000 m2
client
City of Tallinn
country
Estonia
city
Tallinn
team leader
Jason Hilgefort
team
Artur Borejszo , Nobuki Ogasahara, Ignas Uogintas




©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan

RELATED


Love Cove

Kaohsiung
A THIN PLATE OF THE MARITIME AND POP MUSIC CENTER

REGINA MUNDI

Genk
A NEW EDUCATIONAL & CULTURAL HUB INTEGRATED INTO EXISTING SCHOOL BUILDINGS

Aalto University

Helsinki
PROPOSAL FOR THE NEW AARTO UNIVERSITY BUILDING

House N

Noordwijk
A RENOVATION OF A SEASIDE VILLA

KOZIN RESIDENTIAL ISLAND

Kyiv
HOW TO BUILD 2000 NEW HOUSES WHILE PRESERVING THE NATURAL BEAUTY OF THE SITE

OPEN CITY

Rotterdam
EXHIBITION DESIGN FOR THE INTERNATIONAL ARCHITECTURE BIENNALE ROTTERDAM