©MASA architects
©MASA architects

Lab-Plant

ROTTERDAM

 

A CHAMBER OF “RECYCLE”

On the remnants of once the largest power plant in the Netherlands stretches a 150m foundation pit awaiting for future development. Adjacent, platform SuGu, is working on future circular economy instead of fossil driven into bio-based sources. In the vast changing Merwe harbour of Rotterdam enormous remnants are dominating the industrial landscape. To meet this scale MASA illustrated the accommodation of the new circular economy by sustainable ingredients: recycled ship containers, bamboo and bio-plasticы. A flexible/collapsible barrel vault structure spans the existing foundations. The joints are made of bio-plastic. The combination of bamboo and robot printing makes it efficient to integrate nozzles for water, led light: serving the laboratorian program.

site area
4’000m2
client
SuGu Warehouse
country
Netherlands
city
Rotterdam
partners in charge
Hiroki Matsuura, Rene Sangers
team
Giulia Sarah Bacci, Federica Padovani




©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects
©MASA architects

RELATED


LEIDEN TAXI & BIKE PAVILION

Leiden
A PAVILION CONSISTS OF TAXI STOP, RETAIL, ROOF GARDEN AND BIKE PARKING IN FRONT OF LEIDEN CS

Love Cove

Kaohsiung
A THIN PLATE OF THE MARITIME AND POP MUSIC CENTER

Monolit

Baku
CONVERSION OF A HISTORICAL BUILDING INTO A BEACON FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT

House N

Noordwijk
A RENOVATION OF A SEASIDE VILLA

REALITY MACHINES

Rotterdam
EXHIBITION DESIGN OF THE GOLDEN DUTCH DESIGN DECADE @NAi

Colle Deinze

Deinze
A RESIDENTIAL+COMMERCIAL COMPLEX