© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape

SML (Senezh Management Lab)

SOLNECHNOGORSK, MOSCOW REGION

 

VISION FOR A NEW EDUCATIONAL BUILDING

The concept of the project is based on the key components determining the identity of the new school.
It is innovative, unique, adaptable, environmentally and structurally smart, responding to the needs of its users.

The ecological setting of Solnechnogorsk served as one of the starting points for the design of the project. The architecture of the school creates a unique environment of the interconnected interior and exterior spaces with an intelligent zoning strategy.

The main learning facilities are located at the northern quarter and the living and recreational facilities are located at the southern quarter. The mature forest sits in the middle of these zones. The forest functions as a physical and psychological “filter” and green recreational zone.

Under the column-free large space of the CANOPY (a continuous roof structure running across the site), timber-constructed building modules (CLT - cross-laminated timber system) are placed in a way allowing to optimize the flexibility of the use of space.

The project is characterised by the rich mix of diverse public spaces and landscapes valorising its location at the heart of the unique ecological site.

program
Management school, 500 residential units
site area
85 ha
client
Senezh Management Lab
city
Solnechnogorsk, Moscow region
partner in charge
Hiroki Matsuura
team leader
Nikoleta Stankovic
team
Fabrizio Cacciola, Alberto Carbonell, Patricia Urlan, Kento Tawada, Natalia Kniazkova, Hernando Arrazola, Nayuta Ito, Nikolaos Klimentidis, Anastasia Chudova
collaborators
MADMA urbanism+landscape
Apex
awards
2nd prize




© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape
© MASA architects, © MADMA urbanism+landscape

RELATED


House N

Noordwijk
A RENOVATION OF A SEASIDE VILLA

OPEN CITY

Rotterdam
EXHIBITION DESIGN FOR THE INTERNATIONAL ARCHITECTURE BIENNALE ROTTERDAM

KOZIN RESIDENTIAL ISLAND

Kyiv
HOW TO BUILD 2000 NEW HOUSES WHILE PRESERVING THE NATURAL BEAUTY OF THE SITE

Love Cove

Kaohsiung
A THIN PLATE OF THE MARITIME AND POP MUSIC CENTER

Perforum

Tallinn
A CLUSTER OF MULTIPLE SCHOOLS ALONG ONE LARGE PUBLIC SPACE TUNNEL

REGINA MUNDI

Genk
A NEW EDUCATIONAL & CULTURAL HUB INTEGRATED INTO EXISTING SCHOOL BUILDINGS