© MASA architects
© MASA architects

PV27 Block B1

 

A RESIDENTIAL TOWER WITH AN OPTIMUM VIEW AND OUTDOOR SPACE

BLOCK B1 is designed as one of the residential towers of the Masterplan PV27 (Master planner: MADMA urbanism+landscape) situated at the former industrial site (8.3 ha) right next to the Belorusskaya Station in Moscow. The design of the building consists of the following 3 principles;

BALCONY FOR ALL + LARGE OPENINGS
Continuous balconies along the façade provide a large balcony to every apartment. The idea matches to rapidly increasing demand for having private outdoor space since pandemic Covid-19 started. And the size of the openings of the façade is optimized for maximum integration of indoor/outdoor space.

SCULPTING BUILDING LOGICALLY
The trapezoid building shape is generated by two factors; 1. Increasing the number of south-facing apartments with a great view towards central Moscow as well as decreasing north-facing apartments, 2. Optimizing the privacy of east-west facing apartments towards adjacent residential towers.

MAXIMIZED PREFABRICATION
BLOCK B1 maximizes prefabrication both in prime structures and façade elements. It optimizes efficiency both economically and environmentally.

program
200 apartment units, 22,500 m2 GFA
country
Russia
city
Moscow
partners in charge
Hiroki Matsuura, Rene Sangers
team
Fabrizio Cacciola, Hernando Arazzola, Alberto Carbonell, Natalia Kniazkova, Ayla Azizova, Luca Venturini




© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects
© MASA architects

RELATED


House G

TOTAL MAKEOVER OF A BARN

House N

A RENOVATION OF A SEASIDE VILLA

Urban Villa @ Skolkovo Golf Club

NATURE SITUATED URBAN VILLAS BY THE GOLF CLUB

REALITY MACHINES

EXHIBITION DESIGN OF THE GOLDEN DUTCH DESIGN DECADE @NAi

Office Building F&I

AN OFFICE BUILDING NEXT TO MAASTRICHT AIRPORT LANDING STRIP

OPEN CITY

EXHIBITION DESIGN FOR THE INTERNATIONAL ARCHITECTURE BIENNALE ROTTERDAM