House G

GELDERMALSEN

 

TOTAL MAKEOVER OF A BARN

Our clients had bought an old barn on a beautiful 2ha site bordering the river Linge. We were asked to help realise their dream of a large kitchen living room where they could relax, entertain friends and organise wine tasting sessions for their customers.
In the past, the previous owners had already realised an extension by simply extruding the high barn, adding 10 meters, in two floors.
At our first visit, we found the house difficult to inhabit. Most strikingly, virtually no relation existed to the beautiful landscape surrounding the house. All façade openings were too small, in the wrong place, or both. We proposed to invert the layout of the house, moving the offices and storage space to occupy the recent extension and the private spaces to the old barn. A large slit was cut into the barn roof to bring in the light. The final touch was a large piece of furniture that would serve as kitchen, storage, stairs and library all at once.

Project@Maxwan

site area
120 m2
client
Private
country
Netherlands
city
Geldermalsen
partners in charge
Hiroki Matsuura, Rients Dijkstra
team leader
Rene Sangers
team
Larraine Henning, Franziska Wien
collaborators
ABT Delft (structural engineers)
Binnenruimte - Rotterdam (woodwork & furniture)
Van der Netten van Stigt - Zoelmond (contractor)
Fred Vink - Geldermalsen (building supervisor)




© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
©Maxwan
©Maxwan
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
©Maxwan
©Maxwan

RELATED


Urban Villas Brasschaat

Brasschaat
APARTMENT BLOCKS SCATTERED INTO THE PARK SETTING

Timber-hood

Pernis, Rotterdam
A CAR-FREE TIMBER-BUILT NEIGHBORHOOD WITH 180 DWELLINGS

House N

Noordwijk
A RENOVATION OF A SEASIDE VILLA

KOZIN RESIDENTIAL ISLAND

Kyiv
HOW TO BUILD 2000 NEW HOUSES WHILE PRESERVING THE NATURAL BEAUTY OF THE SITE

OPEN CITY

Rotterdam
EXHIBITION DESIGN FOR THE INTERNATIONAL ARCHITECTURE BIENNALE ROTTERDAM

Moscow Apartments

Moscow
DESIGN FOR APARTMENT BLOCKS AROUND THE GOLF COURSE IN MOSCOW