Office Building F&I

BEEK

 

AN OFFICE BUILDING NEXT TO MAASTRICHT AIRPORT LANDING STRIP

An accounting firm and an Internet company wanted an outstanding, 2000m2, modern office building on a site close to the highway, separated from the runway of Maastricht Aachen Airport by only a three-meter high chain link fence. The lack of building mass and airport height limitations made it impossible to achieve height. To improve identity and visibility, We decided to lift the building three-meter above ground level. The building oversees the runway panoramically without any obstruction. A big patio in the centre of the building allows every desk to be positioned next to a window - creating pleasant working conditions with ample daylight and view. Cars cross underneath the building and park facing the runway, invisible from the street. The two firms occupying the building both have their own 'wing' and are connected by a 'bridge' that contains the entrance and a shared canteen that can be converted into a large meeting room equipped with state-of-the-art presentation facilities.
Project@Maxwan

program
1'000 m2 of flexible office space
site area
1'000 m2
client
Fagro Consultancy BV and Intertec Resources BV
country
Netherlands
city
Beek
partner in charge
Rients Dijkstra
team leader
Catherine Visser
team
Rene Sangers, Martijn Bus, Yuko Nezu, Eva Pfannes
collaborators
structural engineer: ABT Delft
interior design: Dumoffice
gardenarchitect: Florack
contractor: Bobema BV




©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan, ©Bas Princen
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan
©Maxwan

RELATED


CUMULUS

Eindhoven
A PAVILION FOR THE NEW ENERGY ERA

Red Hill Rise

Prague
AN OFFICE COMPLEX WITH A SYMBIOSIS OF URBANISM, LANDSCAPE, AND ARCHITECTURE

VITO headquarters

Mol
DESIGN OF A RESEARCH INSTITUTE

Monolit

Baku
CONVERSION OF A HISTORICAL BUILDING INTO A BEACON FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT

ASAN 2.0

Shaki
AN ENERGY-CONSCIOUS COMMUNITY PAVILION IN AZERBAIJAN

Love Cove

Kaohsiung
A THIN PLATE OF THE MARITIME AND POP MUSIC CENTER